Pravila o privatnosti

1. KORIŠTENJE I IZMJENE

Ovi opći Uvjeti i pravila odnose se na korištenje Cool Turist web stranica, odnosno web domene cool-turist.net u vlasništvu tvrtke OrionWP.

Usluge su dostupne na web stranicama https:// cool-turist.net, dalje u tekstu Cool Turist.

Korištenjem web stranice ili Cool Turist usluga obvezujete se poštivati niže navedene Uvjete i pravila.

Ako se ne slažete s Uvjetima i pravilima korištenja web stranice, molimo Vas nemojte koristiti web stranice ili usluge.

Uvjeti i pravila korištenja web stranice podložni su promjenama u bilo kojem trenutku, zbog toga bi stranice s Uvjetima i pravilima korištenja web stranice trebali posjetiti kod svake posjete Cool Turist web stranicama. Ako Cool Turist web stranice nastavite koristiti nakon što su izmijenjeni Uvjeti i pravila korištenja, smatra se da ste suglasni s novim Uvjetima i pravilima korištenja Cool Turist web stranice.

Tvrtka OrionWP neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz promjena web sadržaja.

2. UVJETI KUPNJE

Ovim se Uvjetima i pravilima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda/usluga koji su ponuđeni na ovim stranicama. Postupak te uvjeti naručivanja proizvoda/usluge putem web stranice definirani su kroz sljedeće etape:

 • Registracija
 • Naručivanje
 • Plaćanje
 • Preuzimanje

Isporučitelj naručenih Cool Turist proizvoda/usluga putem web stranice omogućuje narudžbu cjelokupnog asortimana proizvoda/usluga koja se nalazi u ponudi iz koje se dostavlja pojedinom kupcu.

Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu proizvoda tvrtki OrionWP, Nikole Tesle 37, Stari Jankovci 32241 (Vinkovci) putem web stranice Cool Turist. Sve cijene izražene su u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn), i oslobođen PDV-a po članku 90 zakona o PDV-u.
Proizvod/usluga se isporučuje po cijenama važećim na dan naručivanja.

2.1. REGISTRACIJA

Da biste se registrirali ili koristili Cool Turist usluge, morate imati najmanje 18 godina. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i kupnje.

Ako dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom registracije ili kupnje, molimo Vas da čim prije ažurirate Vaš korisnički račun, odnosno obavijestite nas o nastalim promjenama putem e-mail adrese: info@cool-turist.net ili putem telefona 099/ 415-2779.

Naručitelj tj. kupac odgovara za ispravnost svih unesenih podataka prilikom naručivanja proizvoda/usluga.

2.2. NARUČIVANJE ROBE

Proizvodi se naručuju elektroničkim putem u tri koraka, pritiskom gumba „Dodaj u košaricu“ > “Izvrši narudžbu” > “Naručite“. Proizvodi se smatraju naručenim u trenutku kada kupac prođe cijeli proces i pritisne gumb “Naručite” (checkout procedura) u trećem koraku.

Cool Turist omogućuje jedan način narudžbe:

KUPNJA KAO REGISTRIRANI KORISNIK
Naglašavamo da narudžba, za vas kao registriranog korisnika pruža dodatne mogućnosti kao što su:

 • Brži proces narudžbe i naplate
 • Pregled prošlih narudžbi
 • Izmjena podataka korisničkog računa
 • Favoriti
 • Liste kupnji

Nakon izrade i potvrde narudžbe, na e-mail kojim ste se registrirali kao kupac dobiti ćete e-mail potvrdu da je narudžba zaprimljena od strane Cool Turist. Potvrda se generira automatski od strane servera te prosljeđuje kupcu u trenutku potvrde narudžbe zajedno s informacijama za plaćanje.

Ako ne dobijete ovakvu poruku, molimo Vas da provjerite:

 • Da li je poruka u Vašem Junk/Spam folderu
 • Da li je Vaš mailbox pun
 • Da li se proizvod/usluga nalazi u Vašoj košarici nakon prijave na stranicu Cool Turist, te u tom slučaju ponovite proces naručivanja

Ukoliko Cool Turist nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda/usluga, kontaktirat će kupca telefonski ili e-mailom po pitanju zamjenskog proizvoda/usluge ili otkazivanja naručenog proizvoda.

Slike i opis proizvoda na Cool Turist web stranici su ilustrativne prirode te slika koja ilustrira proizvod na internetskoj stranici ne mora u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu i sadržaju proizvoda/usluge.

Cool Turist će nastojati na web stranicama objavljivati točne i aktualne podatke, ali ne preuzima odgovornost za točnost i potpunost istih.

2.3. ISPORUKA PROIZVODA/USLUGE

Naručen proizvod/uslugu Kupac je dužan prije preuzimanja provjeriti, a eventualne vidljive pogreške odmah prijaviti.
Cool Turist zadržava pravo neisporuke narudžbe ako postoji sumnja na zlouporabu ili u slučaju da kupac nije podmirio dugovanja u roku od 60 dana od dana narudžbe proizvoda/usluge.

2.4. PLAĆANJE ROBE

Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti tvrtki OrionWP jednim od načina plaćanja navedenih na Cool Turist web stranicama.
Kupac je dužan u roku od 7 (sedam) dana od dana narudžbe proizvoda/usluge uplatiti puni iznos narudžbe.

2.5. POVRAT/REKLAMACIJA ROBE

U slučaju povrata proizvoda kupac je dužan uputiti reklamaciju tvrtki OrionWP e-mailom ili pismeno sukladno zakonskim uvjetima i rokovima.

Kupac ima pravo na povrat proizvoda na reviziju u sljedećim slučajevima:

 • Proizvod koji ima grešku

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana od datuma narudžbe proizvoda/usluge. Više pročitajte pod stavkom 2.7 Trajanje i raskid ugovora.
Obrazac za reklamaciju i povrat možete ispuniti na linku.

2.6. OBAVIJEST POTROŠAČIMA O NAČINU PODNOŠENJA PISANIH PRIGOVORA

Sukladno čl. 8. Zakona o zaštiti potrošača obavještavamo potrošače da mogu podnositi pisane prigovore na sljedeći način:

 • putem pošte na adresu: OrionWP, Nikole Tesle 37, 32241 Stari Jankovci.
 • na e-mail adresu: info@cool-turist.net

Na Vaš prigovor odgovorit ćemo u roku od 15 dana. Cijenimo Vaše mišljenje te Vas pozivamo da nam se obratite s Vašim upitima, prijedlozima i sugestijama.

2.7. TRAJANJE I RASKID UGOVORA

Ugovor koji kupac sklapa s tvrtkom OrionWP za proizvode i usluge je jednokratan ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga od strane tvrtke OrionWP te izvršenim plaćanjem od strane kupca. Ovi uvjeti sastavni su dio uvjeta i pravila poslovanja između tvrtke OrionWP i kupca.

U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora izuzevši predujam, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača. Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam proizvod/usluga bude vraćena. Povrat proizvoda nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.
Kupac je dužan obrisati sve kopije i originale digitalnog proizvoda ili usluga, te ih prestati koristiti, s danom otkazivanja ugovora.

Izravne troškove povrata proizvoda/usluga kupac je obavezan snositi sam ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ukoliko Cool Turist proizvod/uslugu ne može vratiti ili poništiti trećim stranama (domena, hosting, licence, slike, programiranje) za njih ne vršimo povrat sredstava.

U slučaju da kupac iskoristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. Zakona o zaštiti potrošača nakon što je postavio zahtjev u skladu Zakonu o zaštiti potrošača, kupac je dužan platiti tvrtki OrionWP razumni dio cijene sukladno članku 77. stavku 7. ovoga Zakona u iznosu ne manje od 60% ukupne cijene i minimalno 720.00 kn.

Prihvaćanjem ovih uvjeta, prihvatili ste i odredbe spomenutog pravilnika.

3. IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA I NJIHOVOM KORIŠTENJU

Registracijom na Cool Turist stranice, dajete suglasnost da tvrtka OrionWP prikuplja, obrađuju sljedeće podatke (dalje u tekstu: obrada podataka): moje osobne podatke navedene u registracijskoj formi te podatke o mojim narudžbama.

Spomenutu suglasnost za obradu podataka dajete u svrhe upoznavanja tvrtke OrionWP s Vašim kupovnim navikama, kao i u informativne svrhe te svrhe promidžbe usluga i proizvoda tvrtke OrionWP za sve vrijeme trajanja vaše registracije, kao i za ostale promidžbene potrebe pružatelja usluga.

Upoznati ste s pravom da u svakom trenutku možete u cijelosti povući ovu izjavu o suglasnosti. Povlačenjem izjave o suglasnosti u cijelosti će prestati obrada vaših podataka kao i vaša registracija na Cool Turist stranicama.

Upoznati ste i s pravom da u svakom trenutku možete i djelomično povući ovu izjavu o suglasnosti za obradu podataka (odjava s newslettera – u promotivne svrhe).

Kupac može na vlastiti zahtjev zatražiti brisanje svojih osobnih podataka iz baze web stranice putem e-maila.

Cool Turist koristi „cookie“ programe kao identifikator sesije, odnosno „cookie“ sadrži tzv. ‘session id’, kako bi se osiguralo da tijekom trajanja sesije stranica prepoznaje i pamti korisnikov preglednik (browser), a samim time i korisnika te na taj način omogući narudžbu.

4. SIGURNOST I ZAŠTITA PODATAKA

Prilikom registracije u Cool Turist bit ćete dužni kreirati lozinku koju morate zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama.

Odgovorni ste za sve akcije i narudžbe koje su naručene pod Vašim korisničkim računom. Ako znate ili sumnjate da još netko zna Vašu lozinku, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate putem telefona 099 415 2779 ili putem e-maila: info@cool-turist.net, a kako bismo Vam dali upute za izmjenu Vaše lozinke.

Ako postoji bilo kakva sumnja da postoji propust u sigurnosti, tvrtka OrionWP ima pravo od Vas tražiti da promijenite lozinku ili može blokirati Vaš korisnički račun.

Sve Cool Turist stranice na kojima se vrši razmjena povjerljivih podataka zaštićene su SSL enkripcijom podataka:

5. VANJSKE USLUGE

Usluge koje Vam pruža Cool Turist ne uključuju troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i drugu elektroničku opremu (elektroničke uređaje) te usluge za pristup našim stranicama. Tvrtka OrionWP nije odgovorna za troškove telefona, podatkovnog prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom narudžbe pregledavanja/pretraživanja, slanja ili primanja podataka web stranica.

6. INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

Sadržaj Cool Turist web stranice je zaštićen i tvrtka OrionWP ostvaruje jedinstveno pravo na njegovo korištenje. Za svako komercijalno korištenje sadržaja na Cool Turist web stranice morate prethodno kontaktirati tvrtku OrionWP putem e-mail adrese info@orionwp.hr ili putem broja telefona 099 415 2779.

7. DOSTUPNOST COOL TURIST WEB STRANICE

Iako Vam Cool Turist nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, Cool Turist ne može garantirati da će usluge na web stranici odgovarati Vašim potrebama.

Pristup na Cool Turist web stranice (https://cool-turist.net) ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

8. POVEZANE INTERNET STRANICE

Cool Turist web stranice uključuje linkove na druge internet stranice, materijali na tim stranicama su izvan kontrole a, korisnici na njih pristupaju na vlastitu odgovornost i rizik te stoga tvrtka OrionWP nije odgovorna za sadržaj na tim stranicama.

Marketinške aktivnosti
Zadržavamo pravo ponude različitih promotivnih aktivnosti različitim kupcima Cool Turist web stranice.

9. PLAĆANJA

Ponuda za produženje Hosting ili usluga održavanja šalje se isključivo putem e-maila 30 dana prije isteka pretplatničkog roka. Podsjetnik za plaćanje šalje se 15 i 7 dana prije datuma isteka usluge plaćanja te 1 i 7 dana nakon datuma plaćanja, nakon čeka se usluga isključuje. Ako nakon 30 dana od datuma isteka usluge račun nije podmiren korisnički račun će automatski biti obrisan sa servera bez mogućnosti vraćanja podataka.

 • Glavnica – U roku od 7 (sedam) dana od dana narudžbe
 • Zatezne kamate – za plaćanje poslije zakonskog roka od 60 (šezdeset) dana od dana narudžbe (7,41% odnosno zakonske zatezne kamata prema kamatnim stopama koje su važile u razdoblju na koje se obračun kamata odnosi i računa se od dana narudžbe).

Plaćanje internet bankarstvom ili u pošti/banci općom uplatnicom.

Sve ostale nepredviđene troškove ne snosi tvrtka OrionWP.
Za sve dodatne usluge koje kupac može tražiti važi cjenik iz ponude “Predlošci” ili 150.00 kn po radnom satu.

Dostava
Rok dostave je 60 dana nakon što kupac dostavi kompletan sadržaj za izradu web stranice. (napomena: web stranice su dostupne u roku od 7 dana)

10. SUSPENZIJA

Zadržavamo pravo privremenog ili trajnog suspendiranja računa klijenta ako isti:

 • Na bilo koji način utječe na smanjenje brzine rada i stabilnost web servera, prema pravilima o dozvoljenom korištenju serverskih resursa.
 • Koristi ilegalni sadržaja.
 • Sadržajem krši zakon.
 • Ne podmiri dugovanja u roku od 60 dana od dana narudžbe.
 • Objavi pornografski sadržaj

11. ODGOVORNOST

Kupac je vlasnik sadržaja svoje web stranice te je odgovoran za isti. Cool Turist ili OrionWP neće biti odgovoran za bilo koju štetu nastalu sadržajem web stranice kupcu ili trećim stranama.

12. WEB STRANICA ZA IZNAJMLJIVAČE

Cool Turist nudi uslugu najma web stranicu koja zadovoljava sve standarde. Nudi standardne značajke kao što su multimedija, objava novosti, pod-stranice, kategorije i sl. uključeno je sve što je potrebno kako bi bili prisutni na internetu.

Nakon slanja Vaš zahtjev se detaljno pregledava. Cool Turist Vas može kontaktirati i tražiti više detalja i sadržaj koji želite objaviti na stranicama prije nego se web stranica postavi na internet.
U slučaju kršenja uvjeta Cool Turist može privremeno ili trajno suspendirati web stranicu i korisnički račun. Iznajmljivaču se ustupa stranica na korištenje isključivo za vrijeme korištenja naše usluge. Web stranicu nije moguće koristiti izvan našeg sustava niti iznajmljivač postaje vlasnik web stranice.


Polica privatnosti

TKO SMO MI

Adresa naše web-stranice je: https://cool-turist.net

KOJE OSOBNE PODATKE PRIKUPLJAMO I ZAŠTO

KOMENTARI

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite i s njega povukli profilnu sliku. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

MEDIA

Ako prenesete sliku na web-stranicu, trebali bi izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika sa web-stranice.

KONTAKT FORME

Kada posjetitelji ispišu kontakt formular na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako lakše detektirali spam.

KAKO KORISTIMO INFORMACIJE?

Kada svoje podatke podjelite s nama možemo ih koristiti kako bi vam pravovremeno odgovorili na vaš upit, izvršili vašu narudžbu proizvoda/usluge, kao i za analizu prodajnog procesa, posjećenosti određenih stranica, statistike i sl.

Dajete nam privolu za korištenje vaših osobnih podataka u svrhu:

 • Kako bismo odgovorili na vaš upit npr. kada šaljete upit putem kontakt forme koristimo podatke poslane putem kontakt forme za nastavak komunikacija s vama.

KOLAČIĆI

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ovo je kako bi vam olakšali ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovu web-stranicu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, i kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon 1 dana.

UGRAĐENI SADRŽAJ S DRUGIH WEB-STRANICA

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

ANALITIKE

Dajete nam privolu za korištenje vaših osobnih podataka u svrhu:

 • Kada korisnik posjeti određenu stranicu ili podstranicu Cool Turist servisa prikupljamo anonimne podatke u svrhu statistike posjeta određenih stranica u sklopu Google Analytics ili Jetpacka

S KIME DIJELIMO VAŠE PODATKE

Ne dijelimo niti prodajemo vaše osobne podatke trećim stranama.

Naši zaposlenici nemaju pravo koristiti vaše osobne podatke osim prilikom izrade web stranica ako je to tada potrebno.

U slučaju nekakvog spora uz nalog suda moramo dostaviti tražene podatke.

SIGURNOST I PRIVATNOST

Čuvamo vaše osobne podatke od neovlaštene uporabe tehničkim i fizičkim sigurnosnim mjerama kako bi prikupljeni podaci ostali zaštićeni.

KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE PODATKE

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima, Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme ( osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

KOJA PRAVA IMATE NAD SVOJIM PODACIMA

Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

DODATNE INFORMACIJE

KAKO ŠTITIMO VAŠE PODATKE

Podaci koje prikupljamo se čuvaju na:

 • Osiguranom serveru s visokim faktorom zaštite i antivirusnim sustavima
 • Osiguranom računalu kojem se pristupa pinom i verifikacijom putem mobitela