Najbolji način za povećanje profita nije rezanje troškova, nego učinkovito ulaganje u internet marketing. Sigurno se slažete sa mnom da je bolje uložiti 10 kn da bi ste dobili 30 kn nego uložiti 1 kn pa zaraditi 1,50 kn. Donosim vam tri najučinkovitije ideje kako izvući što više iz ulaganja u internet marketing, te povećati posjećenost vaših smještajnih kapaciteta.

Google AdWords

Zahvaljujući internetu, danas ljudi ne započinju pretragu stanova i apartmana na žutim stranicama i novinama. Čak prvo ne gledaju niti online verziju takvih stranica kao što su njuškalo.hr, apartmanija.hr i sl. umjesto toga, oni idu na Google. Čak 90 % pretraživanja za apartmane, ville, hotele itd. počinje upravo na Google tražilici, koja uključuje i plačene oglase. Prije nego potrošite stotine kuna na oglašavanje po raznim oglasnicima (a isprobao sam ih) gdje se nalaze stotine sličnih oglasa, gdje vaš možda neće ni zamjetiti dok će pregledati stotine oglasa vaših konkurenata, razmislite o oglašavanju na Google AdWordsu i preduhitrite konkurenciju.

Kada netko traži tečaj Joge iznad i pored rezultata se prikazuju oglasi.

Google AdWords

AdWords je Googlov plačeni servis za pretraživanje gdje možete kupiti oglase koji se prikazuju kada korisnici traže određenu ključnu riječ. Oglasi mogu biti postavljeni na sljedeći način:

Ukoliko imate stan u blizini zračne luke u Zagrebu ili Apartman u blizini Splita da kada netko utipka “stan u blizini zračne luke Zagreb” ili “apartmani u blizini Splita” vaš oglas se prikaže na naslovnici pretraživanja što povećava mogućnost klikanja, znaći idemo ciljano tražiti korisnike za koje se vjeruje da imaju najveće šanse za klikanje, a samim time i za dolazak u vaš stan ili apartman.

Dobra vijest: U usporedbi sa plačenim tiskanim i marketingom po raznim portalima, AdWords je poprilično jeftin. A plača se isključivo kada netko klikne na vaš oglas, što znaći da je oglas vidljiv znatno više puta, a plačen samo kada ima učinka. Umjesto da plačate po raznim oglasnicima i sl, platite 500 – 800 kn za Google AdWords oglašavanje i generirajte znatno veću posjećenost na svojoj web stranici.

 

Video obilazak

Video sadržaj je Vaš 24 satni agent koji se nikad ne razboli i nikad se ne umara. S pomoću video sadržaja potencijalni gost može prošetati apartmanom prije nego vas kontaktira. Kako bi ste povećali svoj profit isplativo je unajmiti fotografa da vam izradi dobar video uradak o vašim smještajnim kapacitetima i mjestu u kojem se nalaze, ovo je svakako dugoročna investicija.

  1. Kao prvo popunit ćete više smještajnih kapaciteta, ugostitelji koji su koristili video obilazak smještajnog objekta su imali i do 66% više popunjenosti kapacitete već godinu prije dok nisu koristili video sadržaj. Nije bezazlena izreka da slika govori više od 1000 riječi.
  2. Dobivati ćete bolje ponude i moći postići tržišnu cijenu.

Jedno istraživanje je pokazalo da je 10,3 % klijenata spremno platiti veću cijenu za smještaj koji je imao video sadržaj na svojoj web stranici.

Osim toga video sadržaj vam može pomoći da smanjite druge troškove, postavljanjem videa na youtube ili vimeo besplatne servise.

 

Vlastita Web Stranica

Sigurno ste se pitali kako povezati video i adwords, za to vam je potrebna web stranica. Web stranica je vlastiti prostor na internetu namjenjen samo vašem smještajnom kapacitetu i ne morate ga dijeliti s konkurencijom.Web Dizajn Responziv - Cool Turist.net

Ključ uspješnosti web stranice je da ju koristite kao osobnu tajnicu. Nema potrebe pretrpavati stranicu raznim opcijama, flash animacijama itd. neka to bude jednostavno i informativno, ali i da ne bude tona nepotrebnog teksta.

Posjed vlastite web stranice vam neće samo pomoći da pobjegnete od konkurencije koja koristi isključivo portale za oglašavanje smještaja, već vam pruža mogućnost postizanja više tržišne cijene.

Zaključak

Korištenje ovih metoda će vam sigurno pomoći da povećate booking vaših apartmana, nadam se da ćete zaraditi puno više, te taj novac i zadržati.

ponuda

Zašto Cool Turist ?

ponudaImate potpunu kontrolu i uvid u svaki dio web stranice, sami odlučujete što ćete objaviti, koje slike dodati, pratite booking sustav, a jednostavno je kao da radite u Wordu. Mi se brinemo da sve funkcionira besprijekorno.