Molimo Vas da pažljivo pročitate pravila i uvjete korištenja stranica cool-turist.net.

Internet stranice cool-turist.net su u vlasništvu tvrtke “Novi Web Studio” – Obrt za informatičke djelatnosti, Nikole Tesle 37, Stari Jankovci 32241, Hrvatska. (dalje u tekstu: Cool-Turist.net).

Pristupanjem i korištenjem sadržaja stranica Cool-Turist.net, potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i suglasili se da će Vas ovi uvjeti obvezivati, te prihvaćate pravila i uvjete navedene u tekstu koji slijedi.

Ukoliko se ne slažete sa uvjetima korištenja Cool-Turist.net neće vam biti dozvoljeno korištenje usluga Cool-Turist.net servisa.

Nadalje se primjenjuju navedeni uvjeti i pravila korištenja.

Članak 1.
Sadržaj stranica

Kompletan sadržaj koji se nalazi na korisničkim stranicama dolazi od treće strane (u daljnjem tekstu: oglašivača).

Oglašivač je odgovoran za sadržaj koji dostavlja i postavlja na web stranice Cool-Turist.net servisa, odgovoran je za točnost, istinitost i kvalitetu sadržaja, te odgovornost za povredu autorskih prava i drugih prava intelektualnog vlasništva trećih osoba. Isključena je bilo kakva odgovornost Cool-Turist.net servisa.

Kada Korisnik na stranici objavi sadržaj, uključujući tekst, grafiku, video ili audio („Sadržaj”), time prenosi sva prava na Cool-Turist.net u skladu sa zakonom, dopuštajući neograničeno korištenje tog Sadržaja bez potraživanja bilo kakve naknade od Cool-Turist.net, uključujući, ali ne isključivo, pravo na korištenje, reproduciranje, izmjenu, prilagodbu, objavljivanje, prijevod, izradu novog materijala, distribuciju, izvođenje, postavljanje i korištenje svih autorskih i producentskih prava u odnosu na Sadržaj u cijelom svijetu i u svim medijima sada poznatima ili kasnije razvijenima, na najduži mogući zakonski rok. U slučaju da ne želite prenijeti prava na Cool-Turist.net, molimo ne objavljujte Sadržaj na stranici.

Članak 2.
Registracija korisnika

Korisnik je prilikom naručivanja i korištenja usluge dužan ispuniti obrazac sa točnim, potpune, važeće i istinitim podacima, te se registrirati.
U suprotnom smatrat će se kršenje ovih uvjeta i može rezultirati zatvaranjem korisničkog računa. Cool-Turist.net zadržava pravo odbiti registraciju, kao i ukinuti ili uskratiti uslugu korisničkom računu, bez prethodne najave ili objašnjenja.
Korisnik je dužan čuvati podatke o svome korisničkom računu te je u potpunosti odgovoran za eventualno nastalu štetu, kao i za sav sadržaj objavljen pod njegovim korisničkim imenom.
Korisnik koji želi zakupiti usluge servisa Cool-Turist.net i objaviti sadržaj dužan je prema Zakonu o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, priložiti podatke prilikom registracije ili na na zahtjev Cool-Turist.net servisa dostaviti sljedeće:

 •   Pravne osobe – ime tvrtke, sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe
 •   Fizičke osobe – ime i prezime naručitelja, OIB i njegovo prebivalište, odnosno boravište.

Cool-Turist.net prema članku 20. stavku 6. Zakona o medijima nije dužan provjeravati istinitost i vjerodostojnost osobnih podataka kao ni objavljenog sadržaja na web stranicama te prema, Zakonu o elektroničkoj trgovini članak 18., stavak 1., nije odgovoran za sadržaj pohranjenih podataka.

Članak 3.
Korištenje

Cool-Turist.net ne posreduje između oglašivača i korisnika te ni na koji način nije dio procesa naručivanja oglašivačevih usluga i ni na koji način nije odgovoran za netočnost, neistinitost ili bilo kakvu drugu nepravilnost.

Članak 4.
Korisnički podaci

Cool-Turist.net će nastojati zaštititi privatnost korisnika. Osobni podaci se koriste samo u svrhu registracije te komunikacije radi poboljšanja usluga prema korisnicima i neće se djeliti niti prodavati trećim stranama bez prethodne dozvole korisnika. Oglašivač se slaže sa povremenim primanjem elektoničke pošte koja je povezana sa Cool-Turist.net servisom. Oglašivač može u bilo koje vrijeme zatražiti od Cool-Turist.net da trajno ili privremeno prestane koristiti njegove osobne podatke za slanje elektroničke pošte., što znaći da oglašivač više neće moći koristiti neke funkcionalnosti Cool-Turist.net servisa.

Članak 5.
Zaštita autorskih prava i drugih prava intelektualnog vlasništva Cool-Turist.net servisa

 1. Prava koja se odnose na web stranice i ostale proizvode koje je razvio Cool-Turist.net uključuju tekst, slike, format, baze podataka, i sve ostale (statičke i/ili animirane) materijale, zvukove, formate, software, nazive (uključujući i domenu) pripadaju servisu Cool-Turist.net.
 2. Nije dozvoljeno mjenjati, umnožavati, distribuirati, prodavati niti jedan dio web stranice, uključujći tekst, slike, format, baze podataka, i sve ostale (statičke i/ili animirane) materijale, zvukove, formate, software, bez odobrenja Cool-Turist.net servisa i posjedovanja licence.
 3. Sav sadržaj na internetskim stranicama Cool-Turist.net zabranjeno je kopirati u cjelini ili djelomično bez pismenog odobrenja Cool-Turist.net servisa.
 4. Nije dopušteno distribuiranje kopija ovih stranica ili omogućavanje njihove dostupnosti trećim osobama na bilo koji način.
 5. Oglašivači su suglasni da Cool-Turist.net može bez ikakve daljnje dozvole ili posebne privole sadržaj koje su oglašivači objavili ili dostavili na Cool-Turist.net koristiti, distribuirati i objaviti u svim tiskanim i internetskim izdanjima, kao i stranicama društvenih mreža, kao i sadržaj koji su oglašivači objavili na drugim internetskim stranicama ili grupnim stranicama, te na društvenim mrežama. Cool-Turist.net može koristiti, distribuirati i objaviti i na stranicama u vlasništvu tvrtke “Novi web studio”.

Članak 6.
Isključenje

Cool-Turist.net zadržava pravo isključiti iz daljnje uporabe stranicu korisnika, koji na bilo koji način krši ova pravila i uvjete ili na bilo koji način ometa rad stranice, također zadržava pravo poduzeti odgovarajuće pravne mjere protiv takvih korisnika, te zahtijevati naknadu za nastalu štetu ili gubitak.

Cool-Turist.net zadržava pravo isključiti iz daljnje uporabe web stranice onog korisnika koji zlouporabi podatke objavljene na stranicama ili na bilo koji drugi način neovlašteno koristi stranice, a osobito u smislu:

 • da kopira sadržaje objavljene na ovim stranicama te ih onda objavljuje u/na nekom drugom mediju oglašavanja
 • da prilikom predaje oglasa priloži netočne, nepotpune ili lažne identifikacijske podatke
 • da nagovara (klijente) da se oglašavaju na nekim drugim stranicama, ili u drugim medijima oglašavanja, na način da ih kontaktira putem telefona ili SMS poruka i nudi im svoje usluge ili usluge trećih strana.
 • da krši pravila oglašavanja na način da koristi grafičke ili tekstualne forme, a bez da je za tu uslugu platio predviđenu naknadu.
 • postavlja backlinkove na stranice koje: potiću mržnju, nasilje, sadržavaju pornografski sadržaj, ilegalan software itd.
 • postavlja informacije i materijale koji vrijeđaju čast i dostojanstvo trećih strana
 • postavlja prijeteći, nedoličan, ponižavajući materijal

Gore navedeno je pravno kažnjivo, te će u takvim slučajevima Cool-Turist.net poduzeti sve pravne mjere kako bi zaštitio sebe, svoje oglašivače i korisnike.

Članak 7.
Jamstvo

Cool-Turist.net ne jamči:

 1. točnost, potpunost i istinitost sadržaja ili teksta u njemu.
 2. točnost, i istinitost korisničkih (oglašivačevih) osobnih podataka.
 3. da na stranicama neće biti pogrešaka i/ili da će funkcionirati bez prekida u svakom trenutku.
 4. da će oglašivač ili korisnik treća strana legalno koristi ove stranice cijelo vrijeme.

Cool-Turist.net Jamči:

 1. Da će poduzeti sve moguće i prihvatljive mjere da bi smjestio internet stranice na profesionalan i učinkovit način.
 2. Da će poduzeti sve potrebne mjere kako bi web stranice bile funkcionalne neprekidno.
 3. Da će poduzeti sve moguće radnje kako bi stranice biti dostupne na internetu.

Članak 8.
Odgovornost

Cool-Turist.net nije odgovoran vama ni trećim osobama za pravni postupak ili pritužbu protiv oglašivača baziranu na povredi bilo kojeg autorskog prava ili prava intelektualnog vlasništva, te za bilo kakvu štetu ili propuštenu dobit nastalu ne pružanjem svoje usluge radi pogrešaka tehničke ili ljudske prirode. Cool-Turist.net ne može snositi nikakvu odgovornost za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu nastalu korištenjem ovih stranica, usluga ili sadržajem čak i u slučaju kada je obaviješten o takvim štetama od strane trećih osoba.

Korisnik stranica je odgovoran za bilo kakvu nastalu štetu načinjenu sebi ili drugima.

Cool-Turist.net u svakom trenutku zadržava pravo izmjene dizajna stranica (uključujući i tekst, fotografije i videosadržaj).

Članak 9.
Zahtjev za prekid usluge

Korisnik može tražiti od Cool-Turist.net prekid usluge te će isti biti i učinjen u roku od 10 dana. Ukoliko korisnik traži prekid usluge nema pravo na povrat naknade za ualuge.

Članak 10.
Obustava usluge

Cool-Turist.net u svakom trenutku može obustaviti svoje usluge na određeno ili neodređeno vrijema, pa čak i trajno.

Članak 11.
Autorsko pravo

Cool-Turist.net je vlasnik svih templeta koji se nalaze u ponudi web shopa, te ih oglašivaču daje u najam u periodu od 1 god. Web stranice koje se nalaze u ponudi je zabranjeno koristiti izvan sustava Cool-Turist bez dopuštenja.

Članak 12.
Obaveze naručitelja usluga

Naručitelj usluge se obavezuje da će u roku od 10 dana od dana naručivanja usluge, dostaviti cool turistu kompletan sadržaj kako bi se isti mogao postaviti na web stranicu, u protivnom cool turist ne odgovara za kašnjenje u izradi.
Naručitelj će dostaviti kompletan i sortiran sadržaj putem Dropboxa prema naputku cool turista. Ako je sadržaj (slike, tekst) manjkav ili ne kvalitetan cool turist ga neće postaviti na web stranicu, već ćete dobiti obavijest da nadopunite sadržaj.

Članak 14.
Izmjena sadržaja

Cool turist će nakon što dostavite sadržaj postaviti na web stranicu, te vam poslati stranicu na pregled, nakon toga imate pravo na jednu izmjenu sadržaja uključenu u cijenu. Svaka dodatna izmjena se naplaćuje prema radnom satu.
Vodite računa da sadržaj prije slanja pregledate, sortirate i budete sigurni da je to konačni sadržaj koji želite postaviti na stranicu

Članak 15.
Sortiranje sadržaja

Slike poredajte po brojevima cool turist će ih tim redom unositi na stranicu npr.

Apartman1:

 • ap1-1.jpg
 • ap1-2.jpg
 • ap1-3.jpg
Apartman2:

 • ap2-1.jpg
 • ap2-2.jpg
 • ap2-3.jpg
Članak 16.
Trajanje usluge

Vrijeme trajanja usluge kreče od dana naručivanja i traje 365 dana (1god.) + 10 dana nakon isteka, što spada u period obnove usluge. Nakon tog perioda ukoliko korisnik ne produži usluga se obustavlja.

Članak 17.
Broj podstranica ili kartica teksta

Broj smještajnih kapaciteta do x + x podstranica (o nama, karta, kontakt itd). Količina teksta mjeri se prema “kartici teksta” koja u wordu sadrži 1500 znakova s prazninama, te se smatra jednom podstranicom.

Članak 18.
Odustajanje

Ukoliko Korisnik u roku dva (2) mjeseca ne odabere ni jedan od ponuđenih dizajnerskih predložaka ili ne dostavi kompletan sadržaj koji želi postaviti na stranicu, smatrat će se da je odustao od naručenih usluga. Ovakvim odustankom Korisnik nema pravo na povrat uplaćenog iznosa.

Članak 19.
Promjene uvjeta korištenja

Cool-Turist.net zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta korištenja i ostalog sadržaja. Vi ste obavezni povremeno provjeriti ove uvjete i odredbe.